انواع مختلف مسواک ایمپلنت

ایمپلنت دندان امروزه به عنوان یکی از موثرترین شیوه‌های درمانی در حوزه دندانپزشکی شناخته می‌شود که به منظور پر کردن جای خالی دندان ازدست رفته انجام می‌گیرد. ایمپلنت دندان همچون سایر روش‌های درمانی، امری هزینه‌بر است؛ بنابراین، مراقبت از آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای مراقبت و نگهداری از آن، شما نیازمند داشتن مسواک مخصوص ایمپلنت هستید. مسواک ایمپلنت شامل انواع مختلفی می‌شود که شما پس از انجام ایمپلنت می‌بایست با راهنمایی دندانپزشک خود، آن را تهیه کرده و طرز استفاده از آن را فراگیرید.

ضرورت استفاده از مسواک پس از ایمپلنت دندان

از اصلی‌ترین مشکلات ایمپلنت می‌توان به بالا رفتن احتمال ابتلا به عفونت اشاره کرد. با وجود این‌که ممکن است این مسئله به علت پس زدن ایمپلنت توسط بدن اتفاق افتد؛ اما در صورتی که محل ایمپلنت به‌درستی پاکسازی نشده باشد، احتمال ابتلا به عفونت افزایش می‌یابد. اشخاصی که اقدام به انجام ایمپلنت دندان می‌کنند، باید علاوه‌بر مراجعه منظم به دندانپزشک، روتینی را جهت حفظ بهداشت دهان و دندان، در برنامه خود قرار دهند؛ بنابراین، دو تا سه دفعه مسواک زدن در طول روز، به افرادی که ایمپلنت دندان انجام داده‌اند توصیه می‌شود. به این صورت، خطر ابتلا به عفونت به حداقل خواهد رسید.

 مسواک ایمپلنت

مسواک ایمپلنت

انواع مسواک مخصوص ایمپلنت

مراقبت از سلامت دندان‌ها بعد از انجام ایمپلنت، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این‌که در طول زمان  به دندان‌های شما آسیبی وارد نشود، می‌بایست به بهداشت دهان و دندان خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای رعایت بهداشت، به مسواک مخصوص ایمپلنت نیاز دارید؛ اگر با نحوه درست مسواک زدن دندان‌ها آشنا نباشید، ممکن است دندان‌های شما با گذشت زمان در معرض آسیب قرار بگیرند. از این‌رو، تهیه مسواک مخصوص ایمپلنت و آشنایی با نحوه کار با آن بسیار مهم است. شما باید مسواکی را انتخاب کنید که به کمک آن بتوان به سطوح مختلف دندان دسترسی پیدا کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  داروهای مناسب پس از کاشت ایمپلنت شامل چه مواردی است؟

مسواک مخصوص ایمپلنت انتخابی شما می‌بایست به‌خوبی جرم روی دندان‌ها را پاکسازی کرده و مانع از عفونت لثه شود. حفظ ایمپلنت دندان و بهره‌مندی از مزایای آن در گرو رعایت بهداشت دهان و دندان است. به همین منظور، امروزه شاهد پدید آمدن مسواک‌های متنوعی هستیم که هر یک کاربرد به‌خصوصی دارند. در حالت کلی می‌توان گفت که شما برای پاکسازی ایمپلنت خود می‌توانید از سه مدل مسواک مخصوص ایمپلنت استفاده کنید.

  • بعضی از مسواک‌ها دارای گردنه کج هستند و به شما کمک می‌کنند تا اباتمنت را از درون ساده‌تر تمیز نمایید. این مدل مسواک‌ها سری باریک دارند و امکان راه یافتن به قسمت‌های باریک‌تر به‌راحتی برای آن‌ها وجود خواهد داشت. از آنجایی که فرچه این مدل مسواک‌ها رشته‌های نرمی دارد، شما هرگز متوجه ساییدگی ایمپلنت نخواهید شد.
  • از دیگر انواع مسواک مخصوص ایمپلنت می‌توان به مسواک‌های ایمپلنت معمولی اشاره کرد. این مدل مسواک‌ها دارای سری باریک، فرچه‌های نرم و گردنه‌ای خمیده هستند. به کمک این مدل مسواک ایملنت می‌توان به‌خوبی ایمپلنت دندانی را پاکسازی کرد.
  • مسواک‌های سرِگرد دارای فرچه‌ای به‌صورت دایره هستند. این نوع مسواک در راستای پاکسازی محل اتصال ایمپلنت به لثه کاربرد دارد.
 مسواک ایمپلنت

مسواک ایمپلنت

مسواک بین دندانی ایمپلنت

یکی از بهترین محصولات در زمینه پاکسازی ایمپلنت دندان را می‌توان مسواک بین دندانی ایمپلنت دانست. به کمک این مدل مسواک، فضای میان ایمپلنت‌ها به‌خوبی پاکسازی می‌شود. در حالت کلی، عدم استفاده از مسواک و عدم پاکسازی فضای میان دندان‌ها می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. براساس تحقیقات انجام گرفته، مشخص شده که این مدل مسواک‌ها در کنار نخ دندان عملکرد بهتری برای پاکسازی فضای بین دو ایمپلنت دارند.

مسواک مخصوص ایمپلنت برای روکش ایمپلنت و نواحی اطراف

روکش ایمپلنت و نواحی اطراف آن نیز به مراقبت و پاکسازی نیاز دارند. این مدل مسواک‌ها نیز به همین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس از خرید آن، می‌بایست نحوه استفاده از آن را فرا بگیرید. به عنوان مثال مسواک زدن با این مدل مسواک می‌بایست به‌صورت دایره‌ای انجام شود. به این دلیل که به قسمت زیر ایمپلنت نمی‌توان به‌خوبی دسترسی داشته، بهتر است انتخاب شما مسواکی باشد که دارای سر نرم است؛ زیرا در صورتی که پاکسازی این ناحیه به‌درستی انجام نگیرد، شخص با گذشت زمان با مشکلات جدی در دهان و دندان مواجه خواهد شد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تاثیر سلامت لثه ها روی سلامت عمومی بدن

بعد از انجام ایمپلنت، انتخاب شما می‌بایست استفاده از نوعی از مسواک باشد که دارای سر نایلونی بوده و ساختاری نرم و لطیف دارد. همچنین نباید یک برس مسواک سخت را انتخاب کنید؛ چراکه در غیر این صورت، سطح ایمپلنت تراشیده خواهد شد.

 مسواک ایمپلنت

مسواک ایمپلنت

مسواک برقی

در صورتی که قصد استفاده از مسواک برقی را دارید، می‌بایست یکی از انواع مناسب آن را خریداری نمایید. در نظر داشته باشید که مسواک شما می بایست مخصوص ایمپلنت باشد یا در راستای رفع مشکلات لثه به کار رود. برندهای باکیفیت مسواک برقی به سادگی امکان دسترسی به نقاط حساس اطراف ایمپلنت را برای شما فراهم می‌سازند. علاوه‌بر این، بعضی از آن‌ها دارای سه سر مختلف هستند تا پاکسازی همه قسمت‌های اطراف ایمپلنت به‌درستی انجام گیرد.

مسواک با گردن زاویه‌دار مخصوص ایمپلنت

برای پاکسازی اباتمنت پس از انجام ایمپلنت دندان، شما می‌توانید از مسواک ایمپلنت با گردن زاویه‌دار استفاده کنید. این مدل مسواک، لثه‌ها و دندان را در معرض آسیب قرار نمی‌دهد. از آنجایی که این مدل مسواک‌ها سری باریکی دارد، به کمک آن‌ها به‌خوبی می‌توان نواحی حساس دندان را پاکسازی کرد؛ در صورتی که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید یا در گذشته برای انجام آن اقدام کرده‌اید، بهتر است مسواک با گردن زاویه‌دار را جهت پاکسازی دندان خود، خریداری نمایید.

مسواک رگولار مخصوص ایمپلنت

از دیگر مسواک‌های مخصوص ایمپلنت می‌توان به مسواک رگولار اشاره کرد. این مدل مسواک، تماسی با لثه برقرار نمی‌کند و ایمپلنت دندان را نیز در معرض آسیب قرار نمی‌دهد. از آنجایی که این مدل مسواک، سری باریکی دارد، می‌توان به کمک آن بخش معینی از دندان را پاکسازی کرد.

 مسواک ایمپلنت

مسواک ایمپلنت

نکات استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت

اگر بعد از انجام ایمپلنت دندان، قصد مسواک زدن را دارید، این کار می‌بایست با دقت فراوان و به آرامی انجام گیرد. در طی مسواک زدن، لثه نباید در معرض آسیب و جراحت قرار گیرد. در واقع، مسواک زدن بعد از انجام ایمپلنت دندان به شما کمک می‌کند تا به عفونت دچار نشوید. به توصیه دندانپزشکان، مسواک مخصوص ایمپلنت باید دو دفعه در روز مورد استفاده قرار گیرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پروتز کامل (دست دندان) به جای ایمپلنت دندان

همچنین برای پاکسازی و جرم‌گیری دندان‌ها به خمیردندان مناسب نیاز دارید. در زمان مسواک زدن، نباید ایمپلنت دندان را تحت فشار قرار دهید و مسواک زدن می‌بایست به آرامی انجام شود. با استفاده از مسواک مخصوص ایمپلنت دندان و استفاده درست از آن، می‌توان به‌خوبی از بروز عفونت، التهاب و دیگر مسائل احتمالی جلوگیری کرد.

 مسواک ایمپلنت

مسواک ایمپلنت

سوالات متداول

مسواک زدن ایمپلنت دندانی با کدام زاویه صورت می‌گیرد؟

با وجود این‌که ایمپلنت دندانی از طول عمر بالایی برخوردار است؛ اما نباید اجازه دهید که خراش سطحی روی ترمیم‌ها به وجود آید؛ در غیر این صورت، احتمال جذب باکتری‌ها و لکه‌ها افزایش می‌یابد. مسواک باید در زاویه ۴۵ درجه در مقایسه با خط لثه قرار گیرد. برای مسواک زدن می‌بایست حرکات کوتاهی صورت گرفته و هر دفعه تنها روی یک دندان انجام شود.

تا چه مدت بعد از انجام ایمپلنت، امکان استفاده از مسواک‌های مخصوص ایمپلنت وجود دارد؟

امکان استفاده همیشگی از مسواک‌ مخصوص ایمپلنت وجود ندارد؛ چراکه مسواک‌ها با گذشت زمان کارایی خود را از دست می‌دهند. توصیه می‌شود که بعد از گذشت سه ماه از ایمپلنت، مسواک جدید مخصوص ایمپلنت را خریداری نمایید.

آیا تنوع بسیاری در مسواک مخصوص ایمپلنت وجود دارد؟

مسواک مخصوص ایمپلنت انواع مختلفی داشته و شما می‌توانید مدل‌های مختلفی از آن را مشاهده نمایید. یکی از بهترین‌ انواع مسواک مخصوص ایمپلنت را می‌توان مسواک برقی دانست.

چه عواملی در تعیین قیمت مسواک مخصوص ایمپلنت نقش دارند؟

از جمله عوامل موثر بر تعیین قیمت مسواک مخصوص ایمپلنت می‌توان به کیفیت مسواک، نوع مسواک و نوع برند تولیدی آن اشاره کرد.

سخن پایانی

ایمپلنت‌های دندانی از میزان ماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند. با این حال، در صورتی که مایل نیستید برای انجام مجدد ایمپلنت، به مطب مراجعه نمایید، بهتر است نکات بهداشتی دهان و دندان را همواره رعایت کنید. برای مراقبت از آن‌ها می‌بایست مسواک مخصوص ایمپلنت را خریداری نمایید. مسواک‌های مخصوص ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارند و شما می‌توانید باتوجه به نیاز خود و راهنمایی‌های دندانپزشک، مناسب‌ترین آن‌ها را برگزینید. از جمله انواع مسواک ایمپلنت می‌توان به مسواک رگولار، مسواک با گردن زاویه‌دار و… اشاره کرد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code