اباتمنت ایمپلنت چیست؟

امروزه بسیاری از افراد به دنبال برخورداری از یک طرح لبخند زیبا با استفاده از روش‌های درمانی و زیبایی هستند. یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای داشتن لبخندی زیبا ایمپلنت دندان است. شما به راحتی می‌توانید با استفاده از این روش برای دندان‌های از دست رفته خود جایگزینی مناسب داشته باشید. هنگامی که صحبت از ایمپلنت دندان به میان می‌آید این احتمال بسیار کم است که افراد اصطلاح اباتمنت ایمپلنت را نشنیده باشند. با این حال ممکن است برخی از افراد ندانند که اباتمنت ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد.

ایمپلنت دندان

امروزه بسیاری از افراد برای دستیابی به جایگزینی مناسب برای دندان‌های از دست رفته خود، ایمپلنت دندان را انتخاب می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از ایمپلنت دندان از لبخندی خاص و منحصربه‌فرد برخوردار شوید و همین دلیل سبب شده تا استفاده از این روش در بین عموم مردم رواج یابد. یکی از جایگزین‌های مناسب دندان مصنوعی ایمپلنت بوده که به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته رواج دارد. به این صورت که یک میله کوچک پیچی شکل را توسط عمل جراحی داخل استخوان فک قرار می‌دهند و با استفاده از آن پروتز ایمپلنت را در فک نگه خواهند داشت.

می‌توان گفت که پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل خواهد کرد و روکش آن نیز نقش تاج دندان را خواهد داشت. به قسمت پایه دندان شما که در استخوان فک قرار می‌گیرد، اباتمنت ایمپلنت می‌گویند. همچنین ایمپلنت احتیاج به تکیه بر دندان‌های اطراف دندان از دست رفته نداشته و کاملاً در داخل استخوان فک شما قرار خواهد گرفت.

جنس بیشتر ایمپلنت‌ها از تیتانیوم است؛ اما در برخی از موارد نیز مشاهده شده که از جنس زیرکونیا استفاده می‌شود. درمان با ایمپلنت از موفق‌ترین درمان‌های دندان به شمار می‌رود. طبق آمارهای به ثبت رسیده امروزه 98 درصد از افرادی که از ایمپلنت به عنوان جایگزین دندان‌های از دسته رفته خود استفاده می‌کنند، با موفقیت روبه‌رو خواهند شد. اگر با مشکل از دست دادن برخی از دندان‌های خود مواجه شده‌اید، می‌توانید به راحتی با استفاده از این روش مشکل را برطرف نمایید.

اباتمنت ایمپلنت

اباتمنت ایمپلنت

آشنایی با اباتمنت ایمپلنت

اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید تا با استفاده از ایمپلنت دندان، زیبایی را به لبخند خود بازگردانید؛ لازم است تا اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را به دست آوردید. در واقع ایمپلنت با استفاده از سه جزء اصلی ساخته شده که یکی از آن‌ها اباتمنت نام دارد. به صورت کلی اباتمنت وظیفه اتصال را برعهده دارد. اباتمنت دندان به طور معمول با ایمپلنت یا پروتز دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که اباتمنت ایمپلنت همانند یک واسط میان پایه ایمپلنت و پروتز دندانی عمل می‌کند. بهتر است بدانید بعد از این‌که بافت استخوانی بهبود پیدا کرد و فیکسچر در جای خود ثابت شد، نوبت به استفاده از  اباتمنت خواهد رسید و روی پایه ایمپلنت شما پیچ می‌شود.

اباتمنت ایمپلنت

اباتمنت ایمپلنت

انواع اباتمنت ایمپلنت

اباتمنت دندان از جنبه‌های متفاوتی به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شود که سبب شده تا انواع گوناگونی داشته باشد. توجه نمایید زمانی‌ که جراحی ایمپلنت انجام می‌دهید نیاز دارید تا بعد از آن به مدت 2 الی 6 ماه وقفه ایجاد کرده تا جوش‌خوردگی فک و ایمپلنت انجام گیرد. بعد از این‌که مدت زمان پیشنهادی طی شد، باید به دنبال روش مناسب جهت اتصال اباتمنت باشید یا با توجه به تنوع ساخت آن، یکی را به دلخواه برگزینید.

اباتمنت ایمپلنت

اباتمنت ایمپلنت

نوع اتصال

در ابتدا بهتر است دسته‌بندی اباتمنت را از نظر اتصال بررسی نماییم تا بیشتر با آن‌ها آشنا شویم. اباتمنت‌ها از نظر نوع اتصال به سه دسته تقسیم می‌شوند که دسته اول اباتمنت پیچ شونده نام دارد که این نوع اتصال در قسمت وسطی اباتمنت قرار می‌گیرد و با استفاده از سوراخ‌های موجود در آن به روکش پیچ خواهد شد. دومین نوع اباتمنت را اباتمنت سمان شده گویند که این نوع با استفاده از یک چسب به تنه اصلی ایمپلنت اتصال می‌یابد. نوع سوم نیز اتصالات اوردنچری هستند که با فشار دادن در جای خود قرار می‌گیرند و برای خارج نمودن آن نیز به کمی فشار نیاز خواهد بود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نحوه صحیح مراقبت از ایمپلنت دندان

نوع ساخت اباتمنت

یکی دیگر از حالت‌هایی که سبب شده اباتمنت‌های گوناگونی به وجود آیند، تفاوت آن‌ها از نظر ساخت است. اولین حالت آن کاستوم اباتمنت نام دارد که به صورت سفارشی برای فرد بیمار به تولید می‌رسد. در ابتدا دندانپزشک اقدام به کوپینگ کردن قالب می‌کند. نوع دوم اباتمنت از نظر ساخت، حالت پیش ساخته آن است که همانند حالت کاستوم نبوده و برای فرد بیمار ساخته نمی‌شود و باتوجه به استاندارهای موجود از پیش ساخته شده و در دسترس بیماران قرار می‌گیرد.

جنس اباتمنت

یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورها که سبب شده اباتمنت‌ها انواع مختلفی داشته باشند، جنس متفاوت آن‌ها است. توجه نمایید که اباتمنت‌ها معمولاً با استفاده از موادی به نام تیتانیوم، فولاد ضدزنگ، طلا یا زیرکونیوم به تولید می‌رسند. اباتمنت‌های تیتانیومی به دلیل خواص خود بیشتر مورد انتخاب قرار می‌گیرند و این نوع اباتمنت‌ها معمولاً سازگاری بسیار بالایی دارند. از نظر جنس، یک اباتمنت‌ دیگر نیز وجود دارد که به آن زیرکونیومی می‌گویند. این مدل اباتمنت‌ها بیشتر از حالت زیبایی برخوردار هستند. زمانی ‌که از این جنس اباتمنت استفاده کنید، می‌توانید به راحتی مشکل سایه انداختن فلزهای زیر روکش را برطرف سازید.

اباتمنت زاویه‌ دار چیست؟

زمانی که صحبت از انواع اباتمنت‌ها به میان می‌آید بی‌شک نامی از اباتمنت زاویه‌دار نیز به گوش خواهد رسید. اباتمنت زاویه‌دار در واقع یکی از انواع پرکاربرد و پرطرفدار اباتمنت‌ها به شمار می‌رود. در خصوص نام این نوع اباتمنت که زاویه‌دار خوانده می‌شود باید ذکر کرد که تمامی ایمپلنت‌ها به صورت موازی به تولید نمی‌رسند. در صورت نیاز اباتمنت زاویه‌‌دار برای بیماران به تولید خواهد رسید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نقش دخانیات در بیماری لثه

حال نوبت به مزایا و نکات مثبت استفاده از اباتمنت زاویه‌دار می‌رسد. اباتمنت ایمپلنت زاویه‌دار برای بیمارانی قابل استفاده بوده که شرایط لازم برای پیوند استخوان را ندارند و انجام این کار برای آن‌ها جواب‌گو نخواهد بود؛ در نتیجه به راحتی می‌توانند برای برخورداری از لبخندی زیبا از این روش استفاده کنند. در هنگام استفاده از اباتمنت ایمپلنت، متخصص می‌بایست جراحی جزئی انجام نماید تا بتواند اباتمنت را در درون لثه قرار دهد و باید این نکته را در نظر داشت که نصب اباتمنت با فیکسچر کاملا متفاوت است.

بهتر است بدانید هنگامی که ایمپلنت با استفاده از اباتمنت زاویه‌دار به تولید می‌رسد، در برابر شکستگی بسیار مقاوم خواهد شد. هنگام استفاده از اباتمنت زاویه‌دار ترمیم دندان نیز با فرآیند ساده‌تری روبه ‌رو خواهد بود. اگر شما از این نوع اباتمنت استفاده کنید، می‌توانید هزینه‌های خود را کاهش داده و طول درمان کمتری داشته باشید.

استفاده از اباتمنت چه تاثیری بر کاشت ایمپلنت دندان دارد؟

هنگامی که شما برای ایمپلنت دندان به دندانپزشک مراجعه می‌نمایید، متخصص در ابتدا دندان‌های شما را معاینه می‌کند و فرآیند درمانی را برای شما شرح خواهد داد؛ به طور مثال بیان خواهد کرد که چه جنس ایمپلنتی برای شما مناسب خواهد بوده یا بهتر است از کدام نوع اتصال برای اباتمنت استفاده کنید. توجه داشته باشید که موقعیت قرارگیری اباتمنت در دهان بیماران به صورت متفاوت انجام می‌شود و باتوجه به سایز دندان‌ها اندازه اباتمنت نیز مشخص می‌گردد. تمامی این موارد سبب می‌شوند تا در نهایت بتوانید احساس راحتی بیشتری با ایمپلنت دندان داشته باشید و به راحتی به آن عادت کنید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دلایل ایجاد لکه های سیاه بر روی لثه ها

کلام آخر

با در نظر گرفتن این موضوع که این روزها افراد توجه بسیار زیادی به زیبایی ظاهری خود دارند و علاقه‌مند هستند که بتوانند با استفاده از ایمپلنت دندان لبخندی زیبا به دیگران هدیه دهند، استفاده از این خدمات درمانی بیش از پیش مورد استقبال قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین اجزای ایمپلنت دندان اباتمنت نام داشته که به عنوان اصلی‌ترین جزء ایمپلنت شهرت دارد. برای این‌که بتوان به صورت مختصر بیان کرد که اباتمنت ایمپلنت چیست، بهتر است بدانید که اتصال پایه ایمپلنت و پروتز دندانی با استفاده از این وسیله صورت می‌گیرد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code