کاشت ایمپلنت دیجیتال و مزایای آن

آیا تاکنون برایتان پیش آمده که بر اثر عوامل غیرمترقبه یک یا چند دندان خود را از دست بدهید؟ به نظر شما نداشتن دندان تا چه اندازه می‌تواند زیبایی و اعتماد به ‌نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد؟ آیا می‌دانید امروزه در مراکز دندانپزشکی‌ جدیدترین روش برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته چه روشی است؟

همان‌طور که می‌دانید یکی از اتفاقاتی که در طول زندگی با آن مواجه خواهیم شد از دست دادن دندان‌ها بر اثر عوامل مختلفی چون التهابات لثه، عفونت، شکستگی، تصادف یا ضربه خوردن است. فرقی نمی‌کند از دست دادن دندان بر اثر چه عواملی اتفاق افتد، چرا که در هر صورت نبود دندان‌ها سهم بسزایی در پیر و خسته نشان دادن چهره و نداشتن طرح لبخند زیبا دارند. از این رو برای آن‌که بتوان با از دست دادن دندان‌ها اعتماد به‌ نفس خود را در اجتماعات حفظ نمود لازم است تا به سرعت به فکر جایگزین کردن آن‌ها بود. ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه‌ها برای کاشت دندان مصنوعی شبیه به دندان‌های طبیعی به حساب می‌آید.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال یک روش درمانی جدید برای کاشت دندان است که در مراحل مختلف آن از جدیدترین فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها استفاده می‌شود. از آنجایی که ورود تکنولوژی به هر عرصه آن را با پیشرفت‌هایی روبه‌رو ساخته بنابراین ردپای تکنولوژی را می‌توان در حوزه دندانپزشکی و کاشت ایمپلنت نیز به وضوح مشاهده کرد. چرا که انجام ایمپلنت به صورت دیجیتال موجب گشته تا درمان برای بیمار راحت‌تر صورت پذیرد و نتیجه دلخواه سریع‌تر و راحت‌تر برای او حاصل گردد.

در ایمپلنت دیجیتال از یک شبیه‌سازی رایانه‌ای سه بعدی استفاده می‌شود تا اندازه استخوان‌ها برای کاشت ایمپلنت و محل قرارگیری عصب‌ها و سینوس‌ها به طور دقیق تعیین گردند. از آنجایی که ایمپلنت‌ها در این روش با استفاده از مدل‌سازی کامپیوتری ساخته خواهند شد بنابراین به ایمپلنت‌های دیجیتالی معروف هستند.

نکته جالب توجه در مورد ایمپلنت‌های دیجیتال این است که در این روش کمترین برش و بخیه صورت گرفته و تنها سوراخ‌هایی روی لثه بیمار برای جایگزینی پایه ایمپلنت از جنس تیتانیوم ایجاد می‌شود. از این رو به موجب برش و بخیه کمتر شده و تورم و خونریزی به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کنند و با دوره نقاهت کوتاه‌تر بیمار آسودگی بیشتری را پس از درمان تجربه خواهد کرد. همچنین جالب است بدانید که با استفاده از این شگفتی در دندانپزشکی مدرن بیمار می‌تواند بدون نیاز به مراقبت‌های خاص از ایمپلنت، هر نوع خوراکی مورد علاقه خود را مصرف نموده و خیال او نیز از دوام طولانی ایمپلنت آسوده باشد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کاشت دندان به روش ایمپلنت در چه افرادی ممنوع است؟

اما در رابطه با ایمپلنت‌های قدیمی یک نکته وجود دارد که به دلیل درد، خونریزی و دوره نقاهت طولانی، بسیاری افراد از انجام آن سرباز می‌زنند. از این رو فناوری دیجیتال به کمک دندانپزشکان آمده تا بتوانند با کاشت ایمپلنت دیجیتال درمان را با دقت، سرعت و کیفیت بیشتر و در عین حال آسیب کمتر پیش ببرند. جالب است بدانید که همین امر موجب گشته بسیاری از بیمارانی که ترس از خونریزی و دردهای ناشی از کاشت ایمپلنت را دارند به راحتی به کلینیک‌های دندانپزشکی مراجعه کرده و اقدام به کاشت ایمپلنت دیجیتال نمایند.

 ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال

مزایای کاشت دندان به روش ایمپلنت دیجیتال

آنچه موجب گشته افرادی که از دردهای کاشت دندان ترس دارند به سراغ ایمپلنت دیجیتال بروند، مزایای بسیار فوق‌العاده آن نسبت به ایمپلنت‌های سنتی است که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند.

  • ظاهری شبیه به دندان‌های طبیعی
  • دوام و طول عمر بالا حدود ۳۰ سال
  • کوتاه کردن دوره نقاهت
  • دقت بالا در درمان
  • تسریع در روند درمان
  • کوتاه بودن زمان جراحی
  • کاشت دندان بدون برش و بخیه
  • کاهش تعداد مراجعات به مطب دندانپزشک
  • عملکردی مشابه به دندان‌های طبیعی
  • جلوگیری از تحلیل استخوان لثه
  • درصد موفقیت و رضایت بالاتر نسبت به انجام ایمپلنت سنتی
  • اصلاح طرح لبخند
  • بهبود در توانایی‌های گفتاری و جویدن بیمار
  • بهترین روش برای کسانی که ترس از درد و خونریزی دارند
  • امکان انجام کارهای روزانه و استفاده از غذاهای طبیعی بلافاصله بعد از کاشت دندان
  • مناسب برای بیماران دیابتی، سیگاری و افرادی که عرض یا ارتفاع استخوان بسیار کمی دارند
 ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال

چه کسانی مناسب استفاده از ایمپلنت دیجیتال هستند؟

از آنجایی که ایمپلنت دیجیتال همانند کاشت ایمپلنت سنتی روشی تهاجمی است، بنابراین بیمارانی که قصد انجام ایمپلنت دیجیتال دارند می‌بایست از شرایط مناسبی برخوردار باشند که این شرایط عبارتند از:

  • توانایی ترک سیگار چند هفته پیش از جراحی و تا چند هفته پس از آن
  • سلامت دهان و لثه
  • دارا بودن استخوان کافی و باکیفیت برای کاشت یا در غیر این صورت انجام عمل پیوند استخوان
  • رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان پس از انجام ایمپلنت دیجیتال
  • افراد دیابتی که نمی‌توانند از روش ایمپلنت سنتی استفاده کنند بهتر است به سراغ ایمپلنت دیجیتال بروند.
  • مناسب برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند و ممکن است در صورت استفاده از ایمپلنت سنتی دچار خونریزی‌های شدید شوند.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تحلیل لثه چیست؟

ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می شود؟

اگر چه نحوه انجام ایمپلنت دیجیتال شباهت بسیاری به ایمپلنت سنتی داشته، اما این دو روش تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند که مهم‌ترین آن‌ها استفاده از تجهیزات و نرم افزارهای پیشرفته برای دقت بیشتر و تهاجم کمتر در حین کاشت و ایجاد کمترین درد و خونریزی برای بیمار است.‌

ایمپلنت دیجیتال در دو جلسه انجام می‌شود؛ در جلسه اول بیمار می‌بایست عکس‌های رادیوگرافی مورد نیاز را تهیه کرده و نزد دندانپزشک ببرد تا او پس از بررسی کامل وضعیت فک و محل کاشت، جراحی ایمپلنت را به صورت دیجیتال شروع نماید. پس از بررسی‌های لازم به وسیله دوربین‌های مخصوص و قالب‌گیری دیجیتال براساس محل سینوس‌ها، استخوان فک و عصب‌ها، بهترین موقعیت برای کاشت دندان تعیین می‌گردد تا عمل جراحی کاشت ایمپلنت با کمترین آسیب و مشکل صورت گیرد.

پس از طی مراحل بالا، حال دندانپزشک با استفاده از شبیه‌سازی‌های صورت گرفته به جای برش‌های لثه‌ای که در ایمپلنت سنتی انجام می‌شدند، حفره‌ای را روی لثه ایجاد می‌کند تاپایه ایمپلنت از جنس تیتانیوم را درون استخوان فک قرار دهد. بعد از گذشت ۸ الی ۱۲ هفته زمانی که پایه ایمپلنت به استخوان جوش خورد، حال نوبت به اتصال اباتمنت و روکش می‌رسد که باید قالب‌گیری آن از قبل انجام گردیده و به صورت دیجیتال توسط لابراتوار ساخته شود.

 ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال

برآورد هزینه ایمپلنت دیجیتال چگونه است؟

ایمپلنت دیجیتال از آنجایی که یک روش نوین در کاشت دندان به حساب می‌آید بنابراین به دلیل استفاده از دستگاه‌های مدرن و روش‌های جدید از قیمت بالاتری نسبت به ایمپلنت سنتی برخوردار است. از این رو برای تعیین هزینه مورد نیاز برای انجام ایمپلنت دیجیتال می‌بایست ابتدا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده تا براساس معاینات لازم قیمت نهایی را به شما ارائه دهند.

نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه نمایید این است که عکس‌برداری، قالب‌گیری از دندان‌ها یا درمان‌هایی که در صورت لزوم دندانپزشک پیش از کاشت ایمپلنت برای شما تجویز می‌کند روی قیمت نهایی ایمپلنت تاثیرگذار هستند. اما با این وجود به آن دلیل که ایمپلنت دیجیتال از دقت و کارایی بسیار بالایی برخوردار بوده و بدین خاطر خطای دندانپزشک را به صفر می‌رساند، ارزش آن را دارد که هزینه بیشتری نسبت به ایمپلنت‌های سنتی داشته باشد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  تاثیر بیماری لثه بر بیماری فشار خون

در انتخاب نوع ایمپلنت همواره توجه داشته باشید که از یک برند مطرح و طبق توصیه متخصص، ایمپلنت خود را انتخاب نمایید تا طول عمر بالایی داشته و عواقب جبران‌ناپذیری را برای شما به همراه نیاورد. بهتر است برای کاشت دندان به سراغ ایمپلنت‌های دیجیتال رفته و با صرف هزینه معقول،  از کیفیت و کارایی که همانند دندان‌های طبیعی برخوردارند، بدون احساس کوچک‌ترین درد و خونریزی در حین جراحی لذت ببرید.

سوالات متداول

آیا استفاده از ایمپلنت دیجیتال در ظاهر دندان‌ها تاثیری دارد؟

از آنجایی که ایمپلنت‌های دیجیتال ظاهری بسیار مشابه با دندان‌های طبیعی دارند، بنابراین با استفاده از این روش، دندان‌هایی بسیار زیبا و طبیعی خواهید داشت و این همان چیزی است که بیماران از ایمپلنت‌های دیجیتال انتظار دارند.

آیا ایمپلنت دیجیتال روش تهاجمی است؟

ایمپلنت‌های دیجیتال همانند ایمپلنت‌های سنتی روشی تهاجمی به شمار می‌روند؛ اما در عین حال ایمپلنت‌های دیجیتال به آن‌ دلیل که از شیوه درمانی متفاوتی برخوردار هستند، جراحی را برای بیمار بسیار ساده‌تر، با دقت‌تر و راحت‌تر می‌کند.

آیا در حین انجام ایمپلنت دیجیتال بیمار درد احساس خواهد کرد؟

اگر تاکنون اقدامات متفاوتی روی دندان‌های خود در کلینیک‌های دندانپزشکی انجام داده باشید قطعا می‌دانید که هیچ‌کدام از آن‌ها بدون درد نیستند. در ایمپلنت‌های دیجیتال نیز از آنجایی که برش بسیار اندکی در لثه ایجاد می‌شود و پس از آن نیاز به بخیه نداشته بنابراین بیمار درد کمتری را احساس خواهند کرد و دوره نقاهت بسیار کوتاهی را پشت سر خواهند گذاشت.

در انجام ایمپلنت‌های دیجیتال درصد رضایت بیماران چقدر است؟

براساس نظرسنجی‌های صورت گرفته افرادی که برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته خود به سراغ ایمپلنت‌های دیجیتال رفته‌اند؛ درصد رضایتی دو برابری نسبت به افرادی که از ایمپلنت‌های سنتی استفاده نموده داشته‌اند و این خود نشان ‌دهنده آن است که تکنولوژی و دیجیتال تا چه اندازه توانسته در حوزه دندانپزشکی رضایت بیماران را به دست آورد.

 ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال

سخن پایانی

اگر یک یا چند عدد از دندان‌های شما بنا بر هر دلیلی شکسته یا پوسیده شده و با هر بار رفتن به جلوی آیینه از دیدن جای خالی آن‌ها معذب می‌شوید، نوبت آن رسیده که برای جایگزین کردن دندان‌های خود به سراغ انجام ایمپلنت بروید. از آنجایی که امروزه روش نوینی برای کاشت دندان در کلینیک‌های دندانپزشکی تحت عنوان ایمپلنت‌های دیجیتال ارائه می‌گردد، بنابراین شما می‌توانید با آگاهی از مزایای بسیار مفید این روش اقدام به انجام ایمپلنت‌های دیجیتال نمایید تا در پایان لبخند زیبا به همراه دندان‌های صاف و یکدست را به خودتان هدیه دهید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code