دندان قروچه و تاثیر آن بر ایمپلنت دندان

یکی از مهم‌ترین ملاک‌های زیبایی را می‌توان به داشتن لبخندی زیبا و درخشان مرتبط دانست. اگر شما نیز به دلایل مختلف دندان‌های خود را از دست داده باشید، قطعاً بهترین راه برای جبران این مشکل، ایمپلنت‌های دندانی است؛ چراکه این روش در ازای پرداخت مبلغی مقرون‌به‌صرفه، می‌تواند روش درمانی ماندگار و استثنائی برای شما محسوب شود. بسیاری از افراد به علت عدم آشنایی با جزییات درمان ایمپلنت، نسبت به مشکلات حین ایمپلنت از جمله دندان قروچه نگران هستند؛ زیرا وجود این بحران می‌تواند سلامت دندان‌ها و ایمپلنت را به خطر بیندازد.

دندان قروچه چیست؟

آیا تا به حال برای شما پیش آمده که به علت استرس زیاد، دندان‌های خود را روی یکدیگر بفشارید؟ در واقع به انجام این کار دندان قروچه می‌گویند که عوارض متعددی را به‌دنبال خواهد داشت. باتوجه به آن‌که شما می‌توانید به‌صورت غیرارادی یا ارادی به این عارضه دچار شوید، می‌بایست نسبت به علل بروز آن نیز آگاه باشید.

دلایل بروز دندان قروچه

  • این عارضه در برخی از افراد می‌تواند به علت اضطراب، خشم، استرس یا هیجان رخ دهد.
  • برخی از دارو‌های افسردگی نیز عوارضی به همراه دارند که یکی از این عوارض، دندان قروچه است.
  • وجود مشکلات تنفسی نیز می‌تواند برای وقوع این عارضه مزید بر علت باشد.
  • نامرتب بودن دندان‌ها و عدم قرارگیری صحیح آن‌ها نیز می‌تواند عاملی بسیار شایع در افراد باشد.
  • اگرچه در نگاه اول عجیب به نظر می‌رسد؛ اما ریفلاکس معده نیز می‌تواند عاملی تحریک‌کننده برای تحقق این عارضه باشد.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  نقش دستگاه واترجت در تمیز کردن ایمپلنت های دندانی

عوارض ناشی از دندان قروچه

در نظر بسیاری از افراد این عارضه چندان مهلک نبوده و نمی‌تواند عوارض چشم‌گیری را به همراه داشته باشد. اگر شما نیز دچار این طرز فکر هستید، در ادامه می‌توانید از عوارض جدی و آسیب‌زننده دندان قروچه آگاه شوید.

  • چنانچه فردی دندان پر شده داشته باشد، ممکن است با وقوع این عارضه مواد پرکننده شکسته شده و از بین بروند.
  • صدای برخورد دندان‌ها با یکدیگر ممکن است برای افراد آزاردهنده باشد.
  • دندان قروچه اگر در طولانی مدت وجود داشته باشد، می‌تواند منجر به حساسیت و ساییدگی مینای دندان شود.
  • ایجاد مشکل برای عضلات فک و صورت
  • تحلیل استخوان و بافت لثه
  • تغییر شکل ظاهری فک و صورت
  • در مواقع حاد می‌تواند شکستگی دندان را به‌دنبال داشته باشد.
دندان قروچه

دندان قروچه

دندان قروچه و احتمال شکست ایمپلنت دندان

جالب است بدانید که براساس تحقیقات انجام شده توسط دندانپزشکان، می‌توان گفت که امروزه رمز موفقیت یک ایمپلنت مناسب، یکپارچگی استخوان است؛ چراکه در این زمان ارتباط قوی بین بافت استخوان فک و ایمپلنت ایجاد می‌شود که در نهایت منجر به درمان کامل خواهد شد. از آنجایی که این پیوند طی چندین ماه رخ می‌دهد، قطعاً عدم فشار بیش از اندازه روی دندان‌ها حائز اهمیت بوده؛ زیرا می‌تواند در مواقعی شکست ایمپلنت را به‌دنبال داشته باشد.

اگر مراجعه‌کننده در زمان‌های اولیه انجام ایمپلنت به دلایل مختلف دچار عارضه دندان قروچه شود، امکان جوش‌خوردگی ایمپلنت بسیار غیرممکن بوده و روش درمانی می‌تواند با عدم مطلوبیت انجام شود. شاید تصور کنید که میزان مقاومت و استحکام ایمپلنت بسیار ناچیز است؛ البته این طرز فکری نادرست بوده؛ چرا که فشار حاصل از براکسیسم بسیار زیاد بوده و می‌تواند اثرات منفی بسیار زیادی را به بخش پروتزی ایمپلنت یعنی روکش و همچنین پایه ایمپلنت وارد نماید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید در مورد جوش های لثه بدانید

براساس تجربیات چندین ساله دندانپزشکان می‌توان گفت امکان استفاده از ایمپلنت‌های دندانی حتی با وجود دندان قروچه نیز وجود خواهد داشت؛ اما شما می‌بایست تمامی حالات مراقبتی را در نظر داشته باشید تا بتوانید از بروز مشکلاتی زیان‌بار جلوگیری کنید.

دندان قروچه

دندان قروچه

درمان دندان قروچه

همان‌طور که بیان گردید، می‌توان بدترین عارضه بروکسیسم را از دست رفتن دندان دانست. در واقع با وقوع این موقعیت یکی از راه‌های درمانی برای شما کاشت دندان خواهد بود که اگر پیش از انجام آن، دندان قروچه تا حد قابل قبولی کنترل نشود، می‌تواند سبب فرسایش ساختار دندان گردد. بدین منظور توصیه می‌شود که تمامی حالات ذیل را مد نظر قرار داده و نسبت به انجام آن‌ها پیش از کاشت دندان کوشا باشید. در حالات درمانی کلی ابتدا می‌بایست علت وجود این عارضه را بررسی کرده و سپس راه درمانی مناسبی را برای آن برگزید.

اگر علت این اتفاق براساس وجود مشکلات ناشی از استرس یا اضطراب باشد، شما می‌توانید از دارو‌هایی چون گاباپنتین یا پروپرانول تحت نظر متخصص یا روانپزشک استفاده کنید. قطعاً در این زمان مراجعه به یک روان درمانگر نیز می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. اگر این عوامل شامل حال شما نشوند، می‌توان راه‌های درمانی ذیل را مد نظر قرار داد.

محافظ دندان یا نایت ‌گارد

یکی از روش‌های درمانی شایع برای کنترل دندان قروچه، استفاده از محافظ دندان است. اگرچه این کار نمی‌تواند دندان قروچه را به‌طور کامل درمان کند؛ اما به شما این اطمینان را خواهیم داد که می‌توانید از وقوع عواقب جبران‌ناپذیر آن جلوگیری نمایید. معمولاً زمان استفاده از این تجهیزات در شب بوده؛ اما اگر شما در طول روز با میزان قابل توجهی بروکسیسم دست‌وپنجه نرم می‌کنید، می‌توانید در این زمان نیز از آن بهره ببرید. لازم به ذکر است که طرز استفاده از این محافظ بسیار ساده بوده و دندانپزشک می‌تواند براساس ساختار دهان و دندان شما، آن را طراحی نماید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  بریج دندان چیست؟

ورزش زبان و فک

شما می‌توانید با انجام اصولی این تمرین‌ها، میزان قابل توجهی از دندان قروچه خود را کاهش دهید؛ چراکه این ورزش‌ها می‌تواند از میزان قفل شدن زبان و فک شما بکاهد.

ارتودنسی دندان

انجام این روش درمانی می‌تواند با گذشت مدت زمانی نه چندان طولانی، نتایج خیره‌کننده‌ای را به‌دنبال داشته باشد؛ چراکه در برخی از مواقع به علت عدم قرارگیری مناسب دندان‌ها این عارضه ایجاد می‌شود که ارتودنسی می‌تواند دندان‌ها را براساس تراز متناسب مرتب نماید.

داشتن رژیم غذایی مناسب

اگرچه این امر در نگاه اول کمی عجیب به نظر می‌رسد؛ اما شما می‌توانید با رعایت رژیمی متناسب با شرایط کنونی خود، این بحران را برای همیشه ریشه‌کن نمایید.

  • عدم استفاده از غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین
  • عدم استفاده از غذا‌ها و تنقلات جویدنی مانند آدامس
دندان قروچه

دندان قروچه

سخن پایانی                                                                                                      

آیا به نظر شما افرادی که دچار دندان قروچه هستند، می‌توانند نسبت به کاشت دندان اقدام نمایند؟ به نظر شما میزان موفقیت ایمپلنت دندان در این شرایط چه میزان خواهد بود؟ باتوجه به آن‌که دندان قروچه یکی از بحران‌های حاد در حوزه دندانپزشکی محسوب می‌شود، شما می‌بایست حین انجام ایمپلنت نسبت به مراقبت از آن کوشا باشید؛ چراکه عدم توجه به این امر می‌تواند لق شدن، ساییدگی یا ترک‌خوردگی دندان‌ها و شکست ایمپلنت را به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است که وجود این عوامل می‌تواند سلامت دهان، دندان و فک را کاهش داده و دندان‌ها را در برابر هرگونه عوامل خارجی آسیب‌پذیر‌تر سازد.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code