همه چیز درباره فیکسچرهای ایمپلنت

ایمپلنت ها یکی از محبوب ترین روش ها برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته محسوب می‌ شوند. این مسئله به این دلیل است که ایمپلنت ها ظاهر و عملکردی کاملاً مشابه دندان‌ های طبیعی دارند و از سه بخش پایه ایمپلنت، اباتمنت و تاج مصنوعی دندان تشکیل شده اند. یکی از بخش های اصلی ایمپلنت های دندان، فیکسچر ایمپلنت است. فیکسچر در واقع همان ریشه مصنوعی دندان است که داخل استخوان فک رفته و به آن متصل می شود و به آن پایه ایمپلنت نیز گفته می ‌شود. به دلیل اتصال فیکسچر به استخوان فک، ایمپلنت ها از دوام بسیار بالایی برخوردارند و حتی به عنوان یک روش دائمی بر شمرده می ‌شوند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره فیکسچرهای ایمپلنت و انواع آن کسب نمایید.

 فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت در واقع ریشه مصنوعی دندان است که توسط ایجاد برشی در لثه، وارد لثه شده و به استخوان فک متصل می شود. فیکسچرها انواع متفاوتی دارند و هر فیکسچر اندازه و کیفیت مختلف و منحصر به فردی دارد که بسته به شرایط سلامت دهان و دندان بیمار، فیکسچر انتخابی برای او با دیگری متفاوت خواهد بود. فیکسچرها در سه نوع اندو استیل پریو استیل و زیگوماتیک موجود هستند. در ادامه هر یک از این فیکسچرها به اختصار معرفی خواهند شد.

فیکسچر اندو استیل

فیکسچر اندو استیل از متداول ترین انواع فیکسچرهای ایمپلنت محسوب می شود. به منظور کاشت فیکسچر اندو استیل در ابتدا لثه برش داده شده، سپس پیچ در داخل فک بیمار قرار می‌ گیرد. پس از جوش‌خوردن این پیچ به استخوان فک، تاج مصنوعی دندان روی این فیکسچر نصب می ‌شود. اتصال کامل فیکسچر اندو استیل به استخوان فک مهم ترین اصل در موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت خواهد بود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  دهانشویه مخصوص ایمپلنت چه ویژگی ‌هایی دارد؟

فیکسچر ساب پریو استیل

پس از فیکسچرهای اندو استیل، فیکسچرهای ساب پریو استیل دومین نوع از فیکسچرهای ایمپلنت محبوب محسوب می ‌شوند. به منظور قرار دادن فیکسچرهای ساب پریو استیل در داخل دهان و دندان بیمار باید مشابه فیکسچر اندو استیل لثه را برش داد. در برخی مواقع ممکن است بیماران دچار مشکلات لثه باشند و یا استخوان فک آن ها از تراکم کافی برخوردار نباشد، در این حالت در ابتدا بیمار تحت عمل پیوند استخوان قرار می‌ گیرد تا تراکم استخوان فک او به میزان مورد نیاز برسد، سپس فیکسچر ساب پریو استیل در داخل دهان بیمار قرار گرفته و به بافت زنده استخوان متصل می ‌شود. پس از جوش‌ خوردن این فیکسچر به استخوان فک تاج مصنوعی دندان روی آن نصب می شود. به طور کلی می ‌توان گفت فیکسچر ساب پریو استیل بیشتر مناسب افرادی است که استخوان فک آن ها تراکم کافی را نداشته باشد.

 فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت

ایمپلنت زیگوماتیک

توجه داشته باشید نوع زیگوماتیک مربوط به فیکسچر نیست، بلکه یکی از انواع ایمپلنت دندان است. از ایمپلنت های زیگوماتیک زمانی استفاده می شود که فک بیمار و استخوان فک او تراکم کافی برای کاشت ایمپلنت را نداشته و حتی به هیچ عنوان توانایی پیوند استخوان را نیز نداشته باشد. بنابراین نمی‌ توان فیکسچر را به استخوان فک متصل کرد. به همین دلیل از ایمپلنت زیگوماتیک برای این افراد استفاده می شود.

اهمیت انتخاب نوع فیکسچر مناسب هر فرد

انتخاب فیکسچر مناسب هر فرد توسط متخصصین ایمپلنت صورت می‌ گیرد. بنابراین مراجعه به یک متخصص ایمپلنت با تجربه و آگاه برای انتخاب بهترین نوع فیکسچر بسیار حائز اهمیت است. هنگام مراجعه در ابتدا متخصص ایمپلنت، دندان های بیمار را به طور کامل بررسی می کند. سپس با استفاده از تصاویر پرتو ایکس تراکم استخوان فک بیمار، ساختار استخوان فک او و مقاومت و اندازه دندان‌ ها و ضخامت لثه وی مورد بررسی قرار می ‌گیرد. متخصص ایمپلنت و جراح لثه با در نظر داشتن همه این موارد فیکسچر مناسب دندان های بیمار را انتخاب می‌ کند. توجه داشته باشید که علاوه بر مواردی که به آن ها اشاره شد، ممکن است بسته به بودجه بیمار، کیفیت فیکسچر انتخابی و جنس آن تغییر کند. بنابراین بیمار باید هنگام انتخاب فیکسچر ایمپلنت هزینه آن را نیز در نظر داشته و بودجه‌ ای که برای این کار مد نظر دارد را به متخصص ایمپلنت خود اطلاع دهد.

 فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت

هزینه فیکسچر ایمپلنت

هزینه فیکسچر ایمپلنت نیز مانند بسیاری از موارد وابسته به عوامل متعددی است. این عوامل شامل اندازه فیکسچر، جنس ساختار و کیفیت آن، نوع فیکسچر و مواد به کار رفته شده در آن، کشور سازنده فیکسچر و در نهایت متخصصین ایمپلنت دندانی که کاشت ایمپلنت دندان را برعهده دارند، می شود. در ادامه یکی از این موارد یعنی جنس فیکسچر ایمپلنت برای شما توضیح داده خواهد شد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  رنگ پریدگی لثه ها

جنس فیکسچرهای ایمپلنت

جنس فیکسچر ایمپلنت با توجه به قرار گرفتن آن در داخل بافت لثه و استخوان فک باید سازگاری بالایی با بدن انسان داشته باشد. این فیکسچرها عموماً از جنس تیتانیوم هستند که هم سازگاری بالایی با بدن انسان دارند و هم از استحکام و مقاومت زیادی برخوردار هستند. به طور کلی آلیاژ تیتانیوم به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه، نارسانا بودن و سازگار بودن با بدن انسان در ساخت وسایل پزشکی زیادی مانند اوردنچر، فیکسچر، بریج و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

 فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر ایمپلنت

سایر نکات مهم در رابطه با فیکسچر ایمپلنت

نحوه کاشت و استفاده از فیکسچر ایمپلنت نیازمند انجام یک عمل جراحی است. در این عمل در ابتدا لثه بیمار بی حس می شود. سپس لثه برش داده شده، سوراخی در استخوان فک بیمار ایجاد می ‌شود. این سوراخ متناسب با طول و قطر فیکسچر خواهد بود. سپس فیکسچر درون این سوراخ قرار می گیرد. پس از این مرحله باید حدود ۲ هفته صبر کرد تا فیکسچر به بافت استخوان فک پیوند بخورد و پس از این مدت ایمپلنت روی فیکسچر قرار خواهد گرفت. توجه داشته باشید وجود فیکسچر برای کاشت ایمپلنت دندان یک مرحله الزامی و مهم است که تنها در موارد خاصی به جای استفاده از فیکسچر ایمپبنت، از ایمپلنت های زیگوماتیک استفاده خواهد شد.

سخن نهایی

ایمپلنت دندان یکی از روش های محبوب برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته است. در این روش از یک فیکسچر برای محکم کردن ایمپلنت در داخل استخوان فک استفاده می‌ شود. این فیکسچرها انواع مختلفی دارند که شامل اندو استیل، ساب پریو استیل و ایمپلنت ‌های زیگوماتیک می شوند. مراجعه به یک متخصص باتجربه و متبحر در انتخاب بهترین نوع فیکسچر و کسب بهترین نتیجه در پایان کاشت ایمپلنت تاثیر چشمگیری دارد. به همین دلیل توصیه می ‌شود همواره هنگام انتخاب متخصص ایمپلنت دقت کافی را به کار ببرید و با سایر افراد مشورت نمائید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کاشت ایمپلنت دیجیتال و مزایای آن
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code