همه چیز درباره رادیوگرافی ایمپلنت

کاشت ایمپلنت یکی از رایج ترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته محسوب می شود. این روش عوارض کمی برای بیمار به دنبال دارد. دندان ها پس از کاشت ایمپلنت ظاهری مشابه دندان های طبیعی داشته و تکلم و جویدن بیمار را دچار تغییر نمی‌ کنند و به همین دلیل کاشت ایمپلنت دندان یکی از محبوب ترین روش های پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته محسوب می شود. برای آن که بیمار تحت عمل کاشت ایمپلنت قرار بگیرد، باید در ابتدا توسط متخصصین ایمپلنت به طور دقیق معاینه شود و دهان و دندان او مورد بررسی قرار بگیرد. به این منظور از دهان و دندان و فک بیمار تصاویر رادیوگرافی گرفته می شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با انواع رادیوگرافی ایمپلنت دندان آشنا شوید.

 رادیوگرافی ایمپلنت

رادیوگرافی ایمپلنت

معرفی رادیوگرافی ایمپلنت های دندان

همانطور که پیش از این نیز به این مطلب اشاره شد، در اولین مرحله برای کاشت ایمپلنت دندان، بیمار به یک متخصص ایمپلنت مراجعه می ‌کند و متخصصین ایمپلنت به دقت دهان و دندان بیمار را مورد معاینه قرار می دهد. سپس با استفاده از تصاویر رادیوگرافی محل دقیق کاشت ایمپلنت برای بیمار تشخیص داده می شود. هر چه متخصص ایمپلنت تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، استفاده بهتری از تصاویر رادیوگرافی خواهد داشت. رادیوگرافی ایمپلنت انواع مختلفی دارد که شامل تکنیک های توموگرافی کامپیوتری و سنتی، توموگرافی پرتو مخروطی، اسکن دندانی و غیره می شود. در ادامه هر یک از این موارد به طور جزئی معرفی خواهند شد.

 رادیوگرافی ایمپلنت

رادیوگرافی ایمپلنت

معرفی انواع مختلف تصاویر رادیوگرافی مورد استفاده در فرآیند کاشت ایمپلنت

تکنیک های متفاوتی برای تصویربرداری رادیوگرافی ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد که مهم ترین آن ها شامل تصاویر رادیوگرافی پری اپیکال و توموگرافی پانورامیک می ‌شود. این روش ها تشابه و تفاوت هایی با یکدیگر دارند و مهم ترین تفاوت این دو روش در دقت آن ‌ها است. رادیوگرافی پری اپیکال دقت بیشتری نسبت به پانورامیک دارد و بنابراین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این دو روش جزو تکنیک های سنتی رادیوگرافی محسوب می شوند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  حقیقت های شگفت انگیز درباره ایمپلنت های دندانی

امروزه تکنیک‌ های جدیدتری مورد استفاده قرار می ‌گیرند که تصاویر سه بعدی را در اختیار متخصص ایمپلنت قرار می‌ دهند. این تصاویر از دقت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و در نتیجه روند درمان را تسریع و تسهیل می بخشد. در نتیجه با استفاده از تصاویر به دست آمده در این روش متخصصین ایمپلنت می توانند فک بالا و پایین را از زاویه های مختلف مشاهده کنند.

روش توموگرافی به دو صورت سنتی و کامپیوتری انجام می ‌شود. در توموگرافی سنتی تصاویری شفاف از ساختار فک و دندان ها با استفاده از پرتو ایکس در اختیار متخصص ایمپلنت قرار می‌ گیرد. این تصاویر می توانند در همه جهات بزرگنمایی شوند و در نتیجه متخصص ایمپلنت از آن ها برای تعیین محل دقیق کاشت ایمپلنت دندان استفاده می کند. توموگرافی های کامپیوتری نیز می توانند از ساختار دندان تصاویر سه بعدی در اختیار متخصص ایمپلنت قرار دهند که در نتیجه فرآیند طراحی و تعیین محل دقیق کاشت ایمپلنت را بسیار بهبود می بخشند. با استفاده از این تصاویر می ‌توان ارتفاع و ضخامت استخوان آلوئولار را تشخیص داد و محل دقیق کاشت ایمپلنت، فاصله آن از سینوس فک بالا، محل حفره بینی، مجرای سینوس و غیره را تشخیص داده و در نتیجه محل دقیق کاشت ایمپلنت را تعیین نمود. همچنین متخصصین ایمپلنت با استفاده از مشاهده تصاویر توموگرافی کامپیوتری می توانند تشخیص دهند که آیا بیمار نیاز به قرار گرفتن تحت عمل پیوند استخوان دارد یا خیر.

لازم به ذکر است یکی از انواع توموگرافی های کامپیوتری، توموگرافی کامپیوتری پرتو مخروطی نام دارد که بیشتر مناسب تصویربرداری از فک بالا است. این تکنیک نسبت به روش ‌های قبلی از سرعت بالاتری برخوردار است و می ‌تواند تصاویر جامع و شفافی از همه زاویه های فک انسان در اختیار پزشک درمانگر قرار دهد.

 رادیوگرافی ایمپلنت

رادیوگرافی ایمپلنت

نرم افزارهای مورد استفاده در فرآیند کاشت ایمپلنت

در فرایند کاشت ایمپلنت به منظور مشاهده تصاویر رادیوگرافی گرفته شده از ساختار فک و دندان های بیمار، نرم ‌افزارهای کامپیوتری مختلفی مورد استفاده قرار می ‌گیرند که کانال های عصبی، کلیه ابعاد استخوان های فک بیمار و زوایای مختلف فک او را در اختیار متخصص ایمپلنت قرار می دهند و به متخصص در طراحی دقیق مراحل کاشت ایمپلنت و تعیین محل کاشت ایمپلنت کمک می کنند. این نرم افزارها علاوه بر ارائه تصاویر سه بعدی به متخصصین ایمپلنت اطلاعات لازم برای موفقیت آمیز بودن فرآیند کاشت ایمپلنت را در اختیار متخصص ایمپلنت قرار می دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مقایسه بریج دندان و ایمپلنت

سخن نهایی

کاشت ایمپلنت یکی از بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. در این روش متخصص ایمپلنت با استفاده از تصاویر پرتو ایکس محل دقیق کاشت ایمپلنت را تعیین می کند و با بررسی ضخامت و تراکم استخوان فک نیاز بیمار برای قرار گرفتن تحت عمل پیوند استخوان را نیز تشخیص می دهد. رادیوگرافی های مورد استفاده برای کاشت ایمپلنت انواع گوناگونی دارند و متخصصین ایمپلنت علاوه بر تصاویر رادیوگرافی از اسکن های دندانی نیز استفاده می کنند تا اطلاعات دقیقی از ساختار استخوان فک دندان ها، جهت های مختلف فک، سطح مقطع های عمودی، افقی و پانورامیک از دهان و دندان بیمار را مشاهده نمایند و در نهایت محل دقیق کاشت ایمپلنت را تعیین می‌ کنند. هر چه متخصصین ایمپلنت تجربه و توانایی بیشتری داشته باشند می توانند از داده های ارائه شده در تصاویر رادیوگرافی بیمار استفاده بیشتری نمایند.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code