مینی ایمپلنت (mini dental implant) چیست؟

اگر تصمیم به کاشت ایمپلنت گرفته اید، ممکن است از وجود مینی ایمپلنت ها (mini dental implants) با خبر نباشید. پروسه کاشت مینی ایمپلنت در مقایسه با کاشت ایمپلنت دندان معمولی، کمتر تهاجمی است. اگر استخوان فک شما به اندازه کافی سالم نیست و توانایی تحمل ایمپلنت عادی را ندارد، ممکن است بتوانید از مینی ایمپلنت ها استفاده نمایید. البته، در این حالت باید ابتدا پیوند استخوان انجام شود.

همچنین اگر دهان شما کوچک است یا دندان های کوچکی دارید، مینی ایمپلنت ها می توانند گزینه مناسبی باشند. همانند ایمپلنت های معمولی، روی مینی ایمپلنت ها نیز دندان مصنوعی یا روکش قرار می گیرد. پروسه کاشت مینی ایمپلنت در اکثر موارد موفقیت آمیز است. می توان از این ایمپلنت های کوچک برای جایگزینی یک یا چند دندان استفاده کرد.

مینی ایمپلنت چیست؟

همانطور که از نامش پیدا است، مینی ایمپلنت کوچک تر از ایمپلنت دندان عادی است. قطر ایمپلنت های معمولی بین 3.25 تا 5 میلی متر و قطر مینی ایمپلنت حدود 2.5 میلی متر است. ایمپلنت های معمولی از دو بخش تشکیل شده اند: پست تیتانیومی و اباتمنت (abutment). دندان مصنوعی بر روی اباتمنت قرار می گیرد.

در مقابل، مینی ایمپلنت ها معمولا از یک قسمت تشکیل شده اند. بخش بالایی مینی ایمپلنت در خارج لثه قرار می گیرد و دندان مصنوعی به آن متصل می شود. در واقع، ایمپلنت به شکل میله ای است که داخل لثه قرار می گیرد و انتهای خارجی آن، توپی شکل است و دندان مصنوعی به آن وصل می شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  هر آنچه که باید در مورد عفونت لثه ها بدانید

ماندگاری مینی ایمپلنت ها چقدر است؟

به طور کلی، نمی توان طول عمر مشخصی برای مینی ایمپلنت های دندان تعیین کرد؛ چراکه این نوع ایمپلنت ها به تازگی ساخته شده اند و هنوز تحقیقاتی در باره میزان ماندگاری آن ها انجام نشده است. اما بر اساس تجربیات بیمارانی که مینی ایمپلنت دریافت کرده اند، در صورت مراقبت درست از آن ها، مینی ایمپلنت ها تا سال های سال سالم باقی می مانند.

البته، مانند هر درمان دندانپزشکی دیگری، میزان موفقیت مینی ایمپلنت ها در هر فرد متفاوت است. برای مثال، جویدن تنباکو، کشیدن سیگار یا مصرف نوشیدنی های الکلی طول عمر مینی ایمپلنت را کاهش می دهد. به طور کلی، عوامل متعددی بر ماندگاری مینی ایمپلنت های تاثیر دارد.

مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت

مراقبت و نگهداری از مینی ایمپلنت

با رعایت برخی نکات می توانید طول عمر مینی ایمپلنت را افزایش دهید:

  • برای انجام چکاپ و جرم گیری، به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • عاداتی مانند کشیدن سیگار یا مصرف نوشیدنی های الکلی را ترک کنید.
  • حداقل 2 بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

اگر به دیابت هستید، باید توجه بیشتری به سلامت و بهداشت دندان ها داشته باشید. بالا بودن قند خون، پروسه بهبودی استخوان پس از جایگذاری ایمپلنت را تحت تاثیر قرار می دهد و ممکن است برای مینی ایمپلنت مشکل ایجاد شود.

مزایا و معایب مینی ایمپلنت

مزایا

یکی از مزیت های بزرگ مینی ایملپنت این است که برای جایگذاری آن، نیازی به انجام جراحی تهاجمی نیست. کاشت مینی ایمپلنت، تحت بی حسی موضعی انجام می شود و معمولا یک جلسه طول می کشد. معمولا پس از کاشت آن نیازی به بخیه نیست.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا پروسه پیوند لثه دردناک است؟

از دیگر مزیت های مینی ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از افتادگی صورت جلوگیری می کند. برخلاف دنچر های معمولی (dentures)، مینی ایمپلنت ها ریشه های مصنوعی دندان هستند که به استخوان فک جوش می خورند. دنچر ها ممکن است باعث افتادگی صورت شوند؛ اما مینی ایمپلنت ها چنین مشکلی را ایجاد نمی کنند.
  • باعث جویدن و گاز زدن بهتر می شود. با مینی ایمپلنت ها، می توان به راحتی غذا ها را جوید و یا گاز زد. مینی ایمپلنت ها به اندازه دندان های طبیعی مقاوم هستند.
  • هزینه کمتر دارند. مینی ایمپلنت ها نسبت به ایمپلنت های عادی ارزان تر هستند و پروسه کاشت آن ها راحت تر است. به تبع آن، پروسه بهبودی نیز سریع تر است.

معایب

یکی از معایب مینی ایمپلنت این است که ماندگاری کمتری نسبت به ایمپلنت عادی دارد. به علاوه، از آنجایی که مینی ایمپلنت ها کوچک تر هستند و سطح مقطع کمتری دارند، فشار بیشتری به استخوان فک وارد می کنند. از دیگر معایب مینی ایمپلنت می توان به شل شدن دندان مصنوعی به مرور زمان اشاره کرد.

مینی ایمپلنت ها، جدید تر از ایمپلنت های عادی هستند. به همین دلیل، برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر باید تحقیقات گسترده ای در مورد مینی ایملپنت ها صورت گیرد.

مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت

چه کسانی می توانند از مینی ایمپلنت استفاده کنند؟

برای گذاشتن روکش، بریج و یا دنچر ها، می توان از مینی ایمپلنت ها کمک گرفت. به طور معمول، از مینی ایملپنت ها برای جایگزینی دندان های پیشین و پره مولر (premolar) استفاده می شود. کسانی که دهان یا دندان های کوچکی دارند، می توانند از مینی ایمپلنت ها استفاده کنند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  انواع ایمپلنت های دندانی

در مواردی، ممکن است مینی ایمپلنت گزینه بهتری نسبت به ایمپلنت های عادی باشد:

  • اگر استخوان فک شما به اندازه کافی سالم نیست و توانایی تحمل ایمپلنت عادی را ندارد، می توانید از مینی ایمپلنت ها استفاده کنید. بنابراین، اگر دندان شما از دست رفته و کمی دیر برای درمان اقدام کرده اید، مینی ایمپلنت ها گزینه مناسبی برای شما هستند. اگر برای کاشت ایمپلنت به موقع اقدام نشود، استخوان فک دچار تحلیل می شود.
  • اگر در اثر بیماری لثه دندان خود را از دست داده اید، مینی ایمپلنت ها گزینه مناسبی برای شما هستند. در عفونت های لثه، باکتری ها به مرور زمان به استخوان فک آسیب می زنند.
  • اگر دندان های فک پایین خود را از دست داده اید، مینی ایمپلنت ها گزینه مناسبی برای محکم کردن دنچر به فک پایین هستند. استخوان فک پایین ممکن است به مرور زمان دچار تحلیل شود. بنابراین، استفاده از ایمپلنت های عادی خیلی مناسب نیست.
  • می توان از مینی ایمپلنت ها برای گذاشتن دنچر فک بالا نیز استفاده کرد.

کلام آخر

برای انتخاب بین مینی ایملپنت یا ایمپلنت عادی، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. مینی ایمپلنت ها کوچک هستند، اما تغییر بزرگی در لبخند شما به وجود می آورند. مینی ایمپلنت ها ظاهر و عملکردی مانند دندان های طبیعی دارند. همچنین، پروسه کاشت مینی ایمپلنت بسیار سریع است و ممکن است در یک جلسه انجام شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code