ایمپلنت با لیزر ( ایمپلنت لیزری) چگونه است؟
در این نوشته می خوانید:
داشتن دندانهای سالم و بدون نقص در زیبایی انسان دخیل است. دندانها علاوه بر زیبایی در عمل گوارش غذا نیز نقش بسیار مفیدی دارند. ایمپلنت برای افرادی مورد نیاز بوده که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند و فرایند گوارش (جویدن غذا) برای آنها دشوار خواهد بود. علم دندانپزشکی در این مواقع جایگذاری دندان به روش ایمپلنت را به افراد معرفی میکند. تکنولوژی اخیر به متخصصان این حوزه امکان انجام ایمپلنت با روشهای نوین دندانپزشکی را میدهد. انجام ایمپلنت با لیزر یکی از این تکنولوژیهای دندانپزشکی نام داشته که فواید با ارزشی شامل میگردد.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان نوعی روش جایگزینی دندان از دست رفته میباشد و شباهت بسیاری به دندان واقعی دارد. این دندانها شامل یک پیچ به عنوان ریشه است که همیشه در جای خود ثابت باقی میماند. ایمپلنت باید بهگونهای ساخته شود که مانند دندانهای طبیعی بیمار جلوه نماید. این دندان باید از استحکام بالایی نیز برخوردار باشد. پایه ایمپلنت دندان از تیتانیوم خالص بوده که بهترین عنصر برای ماندگاری طولانی در بدن و سازگاری با آن محسوب میگردد.
قبل از پیدایش این نوع از تکنولوژی افرادی که دندانهای خود را از دست میدادند چارهای جز استفاده از پروتزها و بریج های دندان را نداشتند. نصب ایمپلنت توسط متخصص کاشت ایمپلنت انجام میشود. این متخصص باید استانداردهای مهم در کاشت ایمپلنت را بهطور دقیق رعایت کند. قبل از انجام کاشت دندان، دندانپزشک باید سلامت لثه و التهابات دهان را چک نموده تا بیمار پس نصب ایمپلنت دچار مشکل جدی نگردد. بهکارگیری لیزر هنگام کاشت ایمپلنت باعث کاهش میزان خونریزی و شکاف لثه نیز خواهد شد.
کاربرد ایمپلنت دندان
افراد در سنین مختلف ممکن است در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، پوسیدگی های شدید دندانی، تروما، حادثه، مشکلات ژنتیکی، کهولت سن و مواردی از این دست، یک یا چند دندان خود را از دست داده باشند. در این شرایط جویدن غذا برای فرد دشوار شده و میتواند مشکلات گوارشی برای فرد در پی داشته باشد. همچنین در نواحی مذکور، بیمار دچار تحلیل استخوان فک شده و پس از مدتی ممکن است ظاهر صورت فرد دست خوش تغییر شده و لبخند فرد نیز تحت تاثیر بی دندانی قرار گرفته و این امر میتواند موجب کاهش اعتماد به نفس فرد در جمع های دوستانه، خانوادگی یا کاری گردد. همچنین در این شرایط، سایر دندان های فرد تمایل دارند به سمت فضای خالی ناشی از عدم وجود دندان متمایل شده و بی نظمی های دندانی نیز در پی خواهد داشت. ایمپلنت دندان به عنوان بهترین روش جایگزینی دندان از دست رفته، حس دندان های طبیعی فرد را برای وی القا کرده و علاوه بر خلق لبخندی زیبا، از مشکلات بیان شده نیز جلوگیری خواهد نمود.
نقش لیزر در جراحی ایمپلنت
سالهای اخیر در علم جراحی پزشکی و دندانپزشکی، استفاده از لیزر یکی از کاربردیترین روشها بوده است. لیزر باعث سهولت در انجام روند جراحی لثه در بیماران دندانپزشکی نیز گردید. ایمپلنت با لیزر برای بیماران موجب کاهش درد در آنها خواهد شد. همچنین انجام فرایندهای درمان و جایگذاری ایمپلنت با لیزر، تسریع مییابند.
دندانپزشکانی که حین انجام ایمپلنت از لیزر استفاده میکنند باید تمرکز خود را بالا ببرند. متخصص کاشت ایمپلنت باید از طول موج استاندارد برای جراحی لثه استفاده نماید. ایمپلنت با لیزر دو دوره اصلی دارد: دوره کاشت و دوره ثانیه. در دوره کاشت متخصص با بهره بردن از لیزر میتواند عمق مناسب برش لثه را ایجاد نماید. اما در دوره ثانیه یک لایه روی ایمپلنت را با کمک لیزر برمیدارند.
در این صورت تمام فرایندهای کاشت یک ایمپلنت با لیزر به آسانی انجام میشود. آسیب به بافت لثه، زمینهساز بروز بیماریهای لثه خواهد بود. اما لیزر با دقت بالایی که دارد مانع از بروز این احتمالات خواهد شد. در جراحی آتروماتیک با لیزر، دندانپزشک قادر به انجام فرایند درمانی بدون آسیب به بافتهای دیگر که هدف جراحی نبوده، هستند. ایمپلنت با لیزر جایی برای استفاده از تیغ و روشهایی که آسیب دراز مدتی به بافت لثه و دهان میزنند نمیگذارد.
کاهش التهابات در ایمپلنت با لیزر که فرایندی ضدباکتری بوده، به وضوح دیده میشود. این موضوع در جراحیهای انجام شده با تیغ مشکلات شایعی بین بیماران ایجاد میکرد. پیدایش روشهای نوین و استفاده از ایمپلنت در سالهای اخیر برای تمام افراد شایع گردید. لیزر یک وسیله مفید به حساب میآید و قادر به برشهای دقیق است. این برشها به متخصص امکان جراحی بدون خطا را میدهد.
ایمپلنت با لیزر چگونه است؟
ایمپلنت با لیزر فرایند جایگذاری پایه دندان را سهولت بخشید. اولین گام در انجام ایمپلنت با لیزر این است که بافت روی لثه (قسمت مخاطی) تا حدودی که لازم بوده برداشته میشود. دندانپزشک حفرهای که محل قرارگیری پایه تیتانیومی ایمپلنت محسوب میشده را ایجاد میکند. در این هنگام یک دستگاه که مسئول جایگذاری پایه در محل مشخص خود است، وارد عمل میگردد. پایه در محل مورد نظر قرار میگیرد. قسمتهایی که توسط لیزر شکافته شده در این مرحله بخیه زده خواهند شد. برای جایگیری کامل پایه در فک بیمار یک مدت 3 تا 6 ماهه برای آن در نظر خواهند گرفت.
برای حفظ زیبایی بیمار در این مدت یک روکش ایمپلنت مشابه با دندانهای طبیعی روی پایه قرار میدهند. این روکش موقتی بوده و پس از اطمینان از اینکه پایه در بافت لثه محکم شده، روکش اصلی را قرار خواهند داد. ایمپلنت با لیزر جهت برش و بهبودی بافت جراحت دیده، با یک طول موج مشخصی انجام میشود. این طول موج نباید بیشتر یا کمتر از حد ممکن باشد تا روند درمان طبق روال خود طی گردد. دندانپزشکانی که از این وسیله استفاده مینمایند میتوانند هر نوع شکافی که مدنظر دارند با هر عمقی را ایجاد کنند.
مزایای استفاده از لیزر در کاشت ایمپلنت
ایمپلنت دندان با لیزر برحسب مزایای فوقالعاده آن در بین روشهای امروزی دندانپزشکی بسیار رایج است. اطلاع از این مزایا میتواند افراد را برای انجام ایمپلنت با لیزر متقاعد کند. حین استفاده از لیزر در فرایند کاشت دندان، شیار کوچکتری نسبت به جراحی با تیغ ایجاد میشود. همین موضوع میتواند نشاندهنده عدم ورود میکروب به محل زخم باشد. در این صورت التهابات ناشی از جراحی کاهش پیدا کرده و پس از مدت کمی بهبود حاصل میگردد.
همچنین افرادی که تحمل دوره نقاحت جراحی را نداشته یا نمیتوانند زمانی برای رعایتهای پس از ایمپلنت در نظر بگیرند، از این روش استقبال مینمایند. در برخی موارد حین فرایند جراحی با تیغ به بافتهای اطراف جراحت آسیب میرسد. اما ایمپلنت با لیزر به دلیل تمرکز بالای متخصص کاشت ایمپلنت، بدون آسیبهای جانبی موفقیتآمیز خواهد بود. هر جراحی، درد ناشی از بریده شدن بافت را با خود به همراه دارد. این بریده شدن گاهی علاوه بر درد باعث تورم آن ناحیه نیز خواهد شد.
اما ایمپلنت با لیزر موجب تسکین سریع درد بیمار و کاهش تورم خواهد شد. هزینه انجام ایمپلنت با لیزر تفاوت چندانی با جراحی با تیغ ندارد. بیمارانی که تمایل به ایمپلنت با لیزر را داشته باشند لازم است هزینه جزئی بیشتری پرداخت نمایند. تفاوتی که بیشتر بین این دو روش دیده میشود بهطور خلاصه کاهش درد، درمان سریع، کاهش خونریزی، عدم ایجاد التهابات و تورم در بافت بودهاند. بهکارگیری این روش ایمپلنت، بین بیماران و متخصصان کاشت ایمپلنت از محبوبیت خاصی برخوردار است.
کلام پایانی
اغلب دندانپزشکان ایرانی سعی بر این داشتهاند تا از روشهای بهروز در روند درمان بیماران خود استفاده نمایند. روش ایمپلنت با لیزر توانسته نقطه عطفی در جراحی و رضایت بیماران ایجاد کند. افرادی که در طول روز مشغلههای فراوانی دارند و سرعت روند درمان دندان برای آنها از واجبات است، این روش ایمپلنت را ترجیح میدهند. همچنین ایمپلنت با لیزر برای بیمارانی که التهاب، عفونت، تورم و … موجب آزار آنها بوده توصیه میگردد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.